Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yazılı Kanyon : Yazılı Kanyon Bir Tarihin Geçip Gittiği Yer - gezerdoner.com : Yazılı kanyon'a varan bir yolcuysanız, gözünüzü önce bir yalıçapkını alır.

Yazılı Kanyon : Yazılı Kanyon Bir Tarihin Geçip Gittiği Yer - gezerdoner.com : Yazılı kanyon'a varan bir yolcuysanız, gözünüzü önce bir yalıçapkını alır.. Yazılı kanyon da diğer tabiat parkları gibi günübirlik piknik yapmaya gelen yurdum insanı civar halkın tehdidi altında. Edilmiştir.yazılı kanyon'a girdiğiniz anda büyülenecek, ve belki birkaç saniye donup kalacaksınızdır! Yazılı kanyon nasıl gidilir, yazılı kanyon nerede, yazılı kanyon hakkında bilgi. Yazılı kanyon'a yakın olan gölcük tabiat parkı'nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde eski yunan şairlerinden epiktetos'un hür i̇nsan üzerine bir şiir'inin.

Yazılı kanyon tabiat park alanında önemli kanyonlar bulunmaktadır. Yazılı kanyon'a varan bir yolcuysanız, gözünüzü önce bir yalıçapkını alır. Eğirdir programım kapsamında yazılı kanyon tabiat parkı gezisi de yaptım. Gerçekten o kadar güzel bir yer ki epiktetos'da çok ama çok uzun yıllar önce buranın büyüsüne kapılmış. We have been at yazılı kanyon in october week day ,in the morning we were only 3 of us.lovely once reaching yazili kanyon we were delighted to have for several hours the entire place to ourselves.

Isparta - Yazılı Kanyon / 2018 | Fotoğrafçılık, Fotoğraf ...
Isparta - Yazılı Kanyon / 2018 | Fotoğrafçılık, Fotoğraf ... from i.pinimg.com
Arabalara doluşarak gelenler arkalarında çöp dağları bırakıyorlar. Bu yol üzerinde adada antik kenti, yılkı atlarının serbestçe dolaştığı yeniköy ve kızılova bölgesi ve tota. Çünkü yazılı kanyon, tarih ve doğanın buluştuğu inanılmaz bir atmosfere sahip. Yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içinde yer alan ülkemizin iki güzelliğinden biri. Ülkemizin en özel doğal güzelliklerinden biri olan tabiat parkı, biyolojik çeşitliliği ve el değmemiş. Park adını veren kanyonun derinliği 100 ile.dir. Adını kanyonun sarp kayalarına kazınmış bazı kitabelerden alan tabiat harikası isparta sütçüler hudutları içerisinde yer alıyor. Yazılı kanyon'da bir milli park olduğu için giriş ücreti bulunuyor.

Bu yol üzerinde adada antik kenti, yılkı atlarının serbestçe dolaştığı yeniköy ve kızılova bölgesi ve tota.

Eskiden at arabalarıyla da geçilebilen bu eski roma yolunun bir asır öncesine kadar yöredeki köylüler tarafından. Yazılı kanyon araç giriş ücreti olarak karavan için 18 tl ödedik, telefonumuzun da çekmediği kanyonda kapkaranlık bir gece. Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde eski yunan şairlerinden epiktetos'un hür i̇nsan üzerine bir şiir'inin. Yazılı kanyon isparta sütçüler ilçesine 10 km. Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta ilinin sütçüler ilçesine bağlı çandır köyü yakınlarında yer alıyor. We have been at yazılı kanyon in october week day ,in the morning we were only 3 of us.lovely once reaching yazili kanyon we were delighted to have for several hours the entire place to ourselves. Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde eski yunan şairlerinden epiktetos'un hür i̇nsan üzerine bir şiir'inin. Yazılı kanyon tabiat parkı 600 ha alana sahiptir. Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Çünkü yazılı kanyon, tarih ve doğanın buluştuğu inanılmaz bir atmosfere sahip. Yazılı kanyon'a yakın olan gölcük tabiat parkı'nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Edilmiştir.yazılı kanyon'a girdiğiniz anda büyülenecek, ve belki birkaç saniye donup kalacaksınızdır! Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta'nın sütçüler ilçe merkezine bağlı çandır köyünde bulunur.

Eskiden at arabalarıyla da geçilebilen bu eski roma yolunun bir asır öncesine kadar yöredeki köylüler tarafından. Yazılı kanyon tabiat parkı, antik çağın efsanevî kral yolu'nun geçtiği yerlerden biridir. Niye yazılı diye merak edenler olabilir. Gerçekten o kadar güzel bir yer ki epiktetos'da çok ama çok uzun yıllar önce buranın büyüsüne kapılmış. Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı.

Doğal Güzellikler: yazılı kanyon ısparta
Doğal Güzellikler: yazılı kanyon ısparta from 3.bp.blogspot.com
Yazılı kanyon araç giriş ücreti olarak karavan için 18 tl ödedik, telefonumuzun da çekmediği kanyonda kapkaranlık bir gece. Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Yazılı kanyon tabiat parkı, antik çağın efsanevî kral yolu'nun geçtiği yerlerden biridir. Eskiden at arabalarıyla da geçilebilen bu eski roma yolunun bir asır öncesine kadar yöredeki köylüler tarafından. 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş. Çandır köyü hudutları içerisinde kalan park, 1989 yılında tabiat parkı olarak tescil edilmiştir. Yazılı kanyon'a çok yakın olan ve yamaç paraşütü yapabileceğiniz sayılı yerlerden biri olan eğirdir'e geçebilirsiniz. Yazılı kanyon'a yakın olan gölcük tabiat parkı'nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

We have been at yazılı kanyon in october week day ,in the morning we were only 3 of us.lovely once reaching yazili kanyon we were delighted to have for several hours the entire place to ourselves.

Kanyonun derinliği 100 ile 400 m.dir. Yazılı kanyon aksu çayının bir kolu olan yazılı deresi ve arazinin karstik yapısı sonucunda oluşmuştur. Yazılı kanyon'a yakın olan gölcük tabiat parkı'nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu yazıtlar nedeniyle kanyona yazılı kanyon denilmiştir. 26 sayfalık bir kitap haline geldi ve isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz. Uzaklıkta bulunan yazılı kanyon tabiat parkı 600 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Adını kanyonun sarp kayalarına kazınmış bazı kitabelerden alan tabiat harikası isparta sütçüler hudutları içerisinde yer alıyor. Niye yazılı diye merak edenler olabilir. Edilmiştir.yazılı kanyon'a girdiğiniz anda büyülenecek, ve belki birkaç saniye donup kalacaksınızdır! Yazılı kanyon araç giriş ücreti olarak karavan için 18 tl ödedik, telefonumuzun da çekmediği kanyonda kapkaranlık bir gece. Park adını veren kanyonun derinliği 100 ile.dir. Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde eski yunan şairlerinden epiktetos'un hür i̇nsan üzerine bir şiir'inin. Yazılı kanyon tabiat parkı 600 ha alana sahiptir.

Park adını veren kanyonun derinliği 100 ile.dir. Yazılı kanyon tabiat park alanında önemli kanyonlar bulunmaktadır. Doğa koruma ve milli parklar müdürlüğünün de yazılı kanyon tabiat parkı ile ilgili bir çalışması oldu son dönemlerde. Aziz paul, perge'den pisidia antiocheia'ya giderken bu kanyondan geçmiştir. Arabalara doluşarak gelenler arkalarında çöp dağları bırakıyorlar.

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı - St. Paul Yolu - Evim Doğa
Yazılı Kanyon Tabiat Parkı - St. Paul Yolu - Evim Doğa from evimdoga.com
Yazılı kanyon tabiat parkısütçüler ilçesine. Yazılı kanyon tabiat parkı) is a canyon in isparta province, southwestern turkey, which was declared with its surrounding area a nature park in 1989. Yazılı kanyon ziyareti sonrasında konaklama yapacağımız kasımlar köyü'ne doğru yola çıktık. Uzaklıkta bulunan yazılı kanyon tabiat parkı 600 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Edilmiştir.yazılı kanyon'a girdiğiniz anda büyülenecek, ve belki birkaç saniye donup kalacaksınızdır! Yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içinde yer alan ülkemizin iki güzelliğinden biri. Yazılı kanyon tabiat park alanında önemli kanyonlar bulunmaktadır. Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta ilinin sütçüler ilçesine bağlı çandır köyü yakınlarında yer alıyor.

Doğa koruma ve milli parklar müdürlüğünün de yazılı kanyon tabiat parkı ile ilgili bir çalışması oldu son dönemlerde.

Pek çok araştırmacının ve meraklıların bu kanyonu görmek üzere yöreye helikopterle geldikleri bilinmektedir. Çünkü yazılı kanyon, tarih ve doğanın buluştuğu inanılmaz bir atmosfere sahip. Yazılı kanyon tabiat parkı, antik çağın efsanevî kral yolu'nun geçtiği yerlerden biridir. Yazılı kanyon tabiat park alanında önemli kanyonlar bulunmaktadır. The canyon is located near çandır village in sütçüler district of isparta province, southwestern turkey. Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta ilinin sütçüler ilçesine bağlı çandır köyü yakınlarında yer alıyor. Edilmiştir.yazılı kanyon'a girdiğiniz anda büyülenecek, ve belki birkaç saniye donup kalacaksınızdır! Aziz paul, perge'den pisidia antiocheia'ya giderken bu kanyondan geçmiştir. 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş. Yazılı kanyon'a varan bir yolcuysanız, gözünüzü önce bir yalıçapkını alır. Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta'nın sütçüler ilçe merkezine bağlı çandır köyünde bulunur. Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta'nın sütçüler ilçesine bağlı çandır köyü sınırlarında yer almaktadır. 05.09.1989 tarihindetabiat parkı olarak ilan edilmiştir.